Een klein momentje a.u.b.
search

Ties Roodfeld Alexander Roodfeld

“Al vier generaties lang kleden we Dordtse mannen! Elke keer weer zijn we trots als hier een mooi geklede man, vol zelfvertrouwen de deur uitloopt.

Wie: Ties Roodfeld, eigenaar
Wat: Stijlvolle herenmode voor de klassieke trendy man van alle leeftijden
Waar: Visstraat 13-15

Herenmodezaak Alexander Roodfeld is een begrip in Dordrecht. Sinds 1927 biedt de winkel al een stijlvolle en klassieke collectie herenmode aan. Tegenwoordig kun je Alexander Roodfeld beter omschrijven als een winkel met stijlvolle kleding met een trendy twist. Het assortiment bestaat uit tijdloze kleding van onder andere Denham, Jacob Cohen, Woolrich en Artu Napoli. Ze vormen een goede basis voor de garderobe van iedere moderne man.

Een nieuwe generatie

De naam van de winkel verklapt dat het een echt familiebedrijf is. Als vierde in de Roodfeld generatie, is Ties de huidige eigenaar van het bedrijf. Zijn vader, grootvader en overgrootvader (Alexander) gingen hem voor. Ties was al vroeg actief in de winkel, en kwam er snel achter dat het hebben van een eigen kledingzaak veel meer is dan alleen de winkel opengooien.De generatie mannen die hun oude broek blijven dragen ‘omdat hij zo lekker zit’ bestaat straks echt niet meer!”, zegt Ties lachend. En zomaar een standaard pak kopen mannen nu al steeds minder vaak. Mannen worden steeds modieuzer, dat zal binnen nu en 10 jaar echt goed merkbaar zijn.” Daarom vind je op de Visstraat ook een ‘Atelier op maat’, waar de klant terecht kan voor een mooi maatpak. ,,We gaan mee met de tijd, werken samen met verantwoorde fabrikanten en richten ons steeds meer op de jongere man.”

Een vak apart

Inkoop is een van de leukste dingen van zijn werk, met veel plezier kijkt Ties terug op de inkooptrips naar Antwerpen die hij vroeger samen met zijn vader maakte. Inkoop is een vak apart heeft Ties door de tijd heen wel geleerd. Bij Roodfeld heeft Ties veranderingen doorgevoerd, soms klein maar met veel impact. De winkel is aangepast qua look & feel en je vindt andere merken dan een paar jaar geleden in de winkel. Merken als Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Gant zijn niet meer bij Roodfeld te vinden, wel de meer specialistische merken, duurzaam en verantwoord. Ook kiest Ties er niet voor om kortlopende trends te volgen, maar juist de langdurige. ,,En ja daar maak je ook wel eens een foutje in, iets waarvan ik overtuigd was dat een kortlopende trend was blijkt het soms toch jaren goed te doen.” Ook het contact met de klant en hen helpen bij het maken van keuzes maakt het werk voor Ties erg leuk. Hij heeft een trouwe klantenkring opgebouwd en ontvangt klanten in de winkel, maar biedt ook veel service voor zijn klanten door ze thuis te bezoeken. ,,Ik zie mijn werk in de winkel niet als verkopen, maar als mensen helpen met hun aankopen. In de loop der jaren heb ik veel geleerd en inmiddels kan ik aan bijvoorbeeld de schoenen van de klant vaak al redelijk inschatten wat voor type man het is en welke kleding hij mooi zal vinden. Het geeft me altijd weer een blij gevoel als de klant, goed geholpen is en tevreden de winkel verlaat. Dat kan ook zonder kleding zijn. Ik vind het belangrijker dat de klant goed geholpen is en zonder kleding weggaat, dan dat achteraf blijkt dat hij spijt heeft van zijn aankoop.”

Ondernemen in Dordrecht

Als ondernemer zoekt Ties actief de samenwerking op. Ties werkt onder andere samen met La Nova, Mohr & Mohr, Coffeelicious, Rockin Items en Bahlmann, maar ook buiten zijn branche met Bistro Twee33. Zelf ziet hij nog veel meer mogelijkheden voor samenwerking. ,,Als we als ondernemers onderling meer met elkaar samenwerken denk ik dat we de stad veel meer kunnen laten groeien.”Het historische centrum en het winkelgebied van Dordrecht zijn niet met elkaar verbonden en daar zou Ties graag verandering in zien. ,,Het zou leuk zijn als meer winkels en horeca zich vestigen in het authentieke deel van de binnenstad. Toeristen zoeken het historische deel van de stad bewust op, maar de Dordtenaar zelf een stuk minder. Velen hebben geen idee hoe mooi de historische binnenstad van Dordrecht eigenlijk is.”

Wonen, werken, winkelen

Ties is een echte Dordtenaar en trots op zijn mooie stad. Hij zou zijn winkel nergens anders willen vestigen. Hij durft het bijna niet te zeggen, maar hij woont op dit moment aan de andere kant van het water, in Papendrecht. Hij is verhuist vanuit de binnenstad naar Papendrecht, gelukkig heeft hij wel het mooie uitzicht op Dordrecht. Ook al woont hij in Papendrecht, zijn dagelijkse boodschappen doet hij gewoon in Dordrecht. Ties geniet ook van de mogelijkheden van Dordt, vooral ook door de ligging van zijn winkel. Wekelijks een ronde op de markt, of hij shopt kleding voor zijn vrouw, omdat hij nu eenmaal wel van shoppen houdt. Daarnaast heeft hij ook regelmatig bezoeken in het Dordtse bij klanten aan huis. Wat horeca betreft komt hij graag bij Bistro Twee33, het Magazijn en Merz. ,,Al merk ik dat het steeds minder wordt dat ik spontaan een avondje biertjes ga drinken bij Merz,” zegt hij als jonge vader.

Mix & Match

Alexander Roodfeld heeft een grote vaste klantenkring opgebouwd. De winkel is regelmatig ‘s avonds op afspraak geopend en Ties bezoekt de klant aan huis. ,,Samen met Stylist Fenneke van Well bontzorgen we de mannen die daar behoefte aan hebben.” Bij de jongere generatie merkt Ties veel meer de wens om te mixen en matchen. ,,Een goede jeans of een mooi jasje maakt al zo’n groot verschil in een totale outfit. Die zou iedere moderne man in zijn kast moeten hebben hangen.” Ties is niet alleen een ambitieuze ondernemer, maar vooral ook een mensen mens. ,,Elke dag opnieuw word ik er blij van als ik een klant van goed advies kan voorzien en hij met een voldaan gevoel de winkel uit loopt.” Samen met 3 collega’s werkt hij met veel plezier in de zaak die hij samen met de drie andere generaties Roodfeld groot heeft gemaakt. De winkel is een begrip in de stad en dat zal nog heel lang zo blijven!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts