Een klein momentje a.u.b.
search

Stella en Nelleke Kind zo blij

‘Blije kinderen in hippe fairtrade kleding. Trots dat we een uniek concept hebben toegevoegd aan onze mooie stad en dit dagelijks zien bij kinderen in Dordrecht.’

Wie Stella & Nelleke, eigenaren
Wat Kinderkleding in maat 50 t/m 152, speelgoed en nog veel meer leuks voor kids!
Waar Voorstraat 428

In een van de scheefste pandjes van de stad, op Voorstraat 428, vind je de leukste kinderwinkel waar je terecht kunt voor Fairtrade kinderkleding gemaakt van natuurlijke materialen, speelgoed en nog veel meer leuke kinderspullen. Bij termen als ‘biologisch’ en ‘fair trade’ denk je misschien aan een geitenwollensokken-winkel, maar wie de wondere wereld van Kind zo blij binnenstapt waant zich in een kleurrijke, vrolijke en hippe omgeving.

Stella en Nelleke zijn de powervrouwen achter dit mooie concept. Ze zijn allebei moeder en kennen elkaar van het schoolplein. Ze hebben allebei een achtergrond in de zorg en besloten op een dag het roer om te gooien. Ze stapten samen in het avontuur van mooie en duurzame kinderkleding en worden iedere dag blij van het werk dat ze doen. De ondernemersdroom van Stella en Nelleke is uitgekomen zij delen nu elke dag hun passie voor eerlijke kinderkleding en accessoires, gemaakt van juiste materialen. Ze zijn een onafscheidelijk en vooral ijzersterk duo!

Een goed verhaal
Kind zo blij staat voor spullen met een verhaal, want Stella en Nelleke kiezen hun producten met zorg uit. “Onze producten worden op een juiste manier geproduceerd en van natuurlijke materialen gemaakt. We gaan voor kwaliteit en duurzaamheid, maar zorgen ook dat de kleding voor een kind draagbaar en comfortabel is.” De collectie van Kind zo blij bestaat uit een bonte mix van vrolijke prints met een sportieve of klassieke twist. ”We kiezen alleen producten waar we zelf blij van worden en die we ook voor onze eigen kinderen zouden kopen. Dat maakt dat we met veel enthousiasme over de kleding en het speelgoed vertellen. ” Elke ochtend als ik de sleutel in de winkeldeur steek hier op de Voorstraat, heb ik het gevoel van thuiskomen”, vertelt Nelleke.

Lekker spelen in de winkel
Als de deuren open gaan, stappen de eerste klanten binnen en hangt er meteen een gezellige sfeer. Moeders bekijken en voelen de kleding en kids nemen plaats in de speelhoek of rijden rondjes op een step. “Bij ons in de winkel mag gespeeld worden. Het is een kinderwinkel dus het hoeft allemaal niet zo netjes. We vinden het belangrijk dat iedereen een leuke winkelervaring heeft en dat ouders worden ontlast.”

Kind zo blij heeft inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd van (aanstaande) ouders tussen de 25 en 40 jaar. “Maar ook opa’s en oma’s weten onze winkel steeds beter te vinden voor leuke cadeautjes!”, vertelt Nelleke. De dames zijn fan van Scandinavische merken, maar gelukkig zijn er steeds meer Nederlandse Belgische en andere Europese landen die zich bezig houden met het produceren van duurzame kleding. Alle producten zijn exclusief in Dordrecht. “Zo vind je bij ons altijd net even iets anders!”

Persoonlijke aandacht
Stella en Nelleke nemen de tijd voor hun klanten. “We geven goed advies over de producten en vinden het belangrijk dat iedereen tevreden de deur uit gaat. Het maakt ons super blij als een zwangere klant ons na een aantal maanden trots haar kleine hummel in de kinderwagen komt laten zien. Of als we zelf op het schoolplein staan, bij mooi weer de jasjes uit gaan en daar als verrassing onze kleding tevoorschijn komt! Dat maakt ons heel trots en daar doen we het voor!”, vertelt Stella.
Voor de toekomst dromen de dames van een groter pand met een stukje horeca in de winkel en nog meer speelruimte voor de kinderen. “Al kunnen we ons nu nog niet voorstellen dat we dit gezellige schuine pandje met uitzicht op de Grote Kerk, ooit willen verlaten!”

Alles dichtbij
Stella en Nelleke wonen allebei in Dordrecht en zijn trots op de stad. “Natuurlijk hebben we niet zo veel winkels en horeca als in Rotterdam, maar daar moeten we ons ook helemaal niet mee vergelijken. Dordrecht is klein, maar fijn. Alles is aan te lopen, heel fijn is dat!” De dames zijn gek op de historische panden in de binnenstad, de gezelligheid en sfeer van de havens en kleine straatjes. Ook plekken buiten de stad spreken hen aan, zoals landgoed Dordtwijck en de Biesbosch. Stella en Nelleke gaan op vrijdagavond graag naar Post of spreken met vrienden af in het Weizigtpark. “Met mooi weer barbequen we in het park en we zien wel wie er aansluit, heerlijk!”Waar Stella en Nelleke heel erg blij mee zijn, zijn de leuke nieuwbouwprojecten in de stad, zoals bij het Wantij en de oude LTS aan de Reeweg. “Oude panden worden opgeknapt met respect voor de originele stijl, prachtig!”

Als ze het een dag in de stad voor het zeggen zouden hebben, willen ze iets doen aan de leegstand. “De huurprijzen zijn veel te hoog en tussen de huurbazen en de gemeente wringt het nogal eens. Dat moet toch anders kunnen?” Stella en Nelleke horen vaak leuke ideeën van startende ondernemers, maar ook dat het idee strand door de hoge huurprijs van een pand. “Door lagere huurprijzen te vragen of te werken met een instapprijs kunnen er veel meer ondernemers vestigen in de stad, zo wordt het alleen nog maar leuker en stimuleren we dat de Dordtenaar blijft shoppen in zijn eigen stad.”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts