Een klein momentje a.u.b.
search

Sandra en Klaar La Nova

“Een stralende bruid die met vertrouwen haar mooie dag tegemoet gaat. Dat is ons doel!”

Wie: Sandra en Klaar
Wat: Unieke bruidsjurken voor de modebewuste vrouw
Waar: Groenmarkt 183

Wat ooit begon vanuit een omgebouwde garage is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige bruidsboetiek aan de Groenmarkt. Van stoer tot romantisch, bij La Nova kun je terecht voor modebewuste bruidsjurken van de mooiste merken. Met een geheel eigen kijk en een dosis persoonlijke aandacht zorgen Sandra en Klaar voor heel veel mooie bruiden. Niet alleen in Dordrecht en omgeving, maar ook ver daar buiten!

She said yes
Sandra en Klaar hebben elkaar ooit via het werk ontmoet en zo ontstond een hechte vriendschap. Toen Sandra zelf ging trouwen en op zoek ging naar de prefecte jurk, kwam ze tot de ontdekking dat deze winkelervaring zo veel leuker kon zijn. Ze trok de stoute schoenen aan en begon vanuit huis haar eigen winkel. Al snel werd de zorgvuldig verbouwde garage te klein en verhuisde ze naar de kansenflat in Wielwijk, een initiatief voor startende ondernemers. In 2011 vroeg Sandra aan Klaar om haar ondernemingspartner in crime te worden en zo ontstond een gezamenlijk avontuur. Samen ontwikkelden ze een visie en welke winkelervaring ze hun klanten wilden bieden. Al snel was hun winkel op de Voorstraat een feit.

Pand met gevoel
De dames hebben ook andere steden overwogen om hun bruidswinkel te openen, maar gelukkig voor Dordrecht vestigden de dames zich hier. ,We houden van de karakteristieke panden die de stad rijk is en vonden al snel een knus exemplaar aan de Voorstraat’’, vertelt Sandra. Inmiddels zijn de dames extra blij met hun nieuwe locatie aan de Groenmarkt. Klaar wandelt iedere ochtend van de parkeerplaats op de Bomkade naar de winkel. ,,Dat stukje Dordrecht is zo mooi. Het voelt elke dag opnieuw als 5 minuutjes vakantie!’’. De dames zijn enorm trots op hun nieuwe winkel en terecht! Het is volgens de laatste trends ingericht en ziet er prachtig uit!

Een uniek stel
Sandra en Klaar hebben een eigen kijk op jurken. ,,We kiezen voor lichte, luchtige jurken die voor ons die extra sparkle hebben, omdat ze net iets anders dan anders zijn.’’ De dames vinden het heerlijk om op inkoop te gaan en kiezen dan verrassend genoeg vaak niet voor de bestsellers. ,,We blijven dicht bij onszelf en kiezen alleen waar we echt achter staan. We zoeken draagbare jurken die iets unieks hebben. Dat kan een klassieke jurk zijn, maar juist ook een wat stoerdere. Als een van ons de jurk niet mooi vindt, dan komt hij er helaas niet in!’’, vertelt Sandra lachend. De dames hebben inmiddels een prachtige collectie van verschillende merken in huis, waaronder Watters, Rembo Styling, Justin Alexander en Modeca.

Het perfecte plaatje
Naast een eigen kijk op jurken, hebben Sandra en Klaar ook een eigen kijk op een fijne winkelbeleving. Trouwen is voor de meeste vrouwen een grote levensgebeurtenis, iets wat je zorgvuldig plant en waar je veel aandacht aan besteed. Dat geldt ook voor het vinden van de juiste jurk en daarom nemen Sandra en Klaar de tijd voor hun klant. ,We nemen de tijd EN zijn eerlijk en oprecht. Daarnaast zorgen we ervoor dat de bruid zich op haar gemak voelt en zich vooral niet door een iets te dominante schoonmoeder tot een bepaalde keuze laat verleiden.’’, zegt Klaar met een dikke knipoog. Sandra en Klaar hebben inmiddels meer dan genoeg ervaring om te weten welk type jurk bij welke vrouw past. Meestal zitten we wel goed, maar soms worden we toch positief verrast en komt er een andere leuke verrassing als jurk uit. Onze klant is over het algemeen de jonge, modebewuste vrouw die vaak al heel goed weet wat ze wel en niet wil. Het is aan ons om de juiste jurk te vinden bij het plaatje wat ze in haar hoofd heeft’’.

Strijken, strijken, strijken!
Sandra en Klaar gaan met veel plezier naar hun werk. Niet alleen omdat de samenwerking tussen hen zo goed is, maar ook door de verscheidenheid aan vrouwen die bij hen in de winkel komt.  Het is zo leuk om onderdeel te zijn van zoiets moois in iemands leven. Je leert de persoonlijke verhalen kennen en krijgt vaak al snel een heel intiem kijkje in het leven van de bruid. Het vraagt soms ook wat sensitiviteit. Zeker bij gevoeligheden of als het gaat om de relaties tussen de bruid en de gasten die ze meeneemt. We hebben onze voelsprieten op mensenvlak inmiddels goed ontwikkeld!’’ verteld Sandra.  Het doel van de dames is om mensen gelukkig te maken en het is voor hen een eer om zo dicht bij de mensen te staan die zij tot voor kort nog niet kenden. ,Natuurlijk is het niet alleen maar fantastisch, want wie denk je dat die jurken tussendoor allemaal moeten strijken?’’, vraagt Klaar lachend.

Een dagje uit
Wat de dames zo leuk vinden aan Dordrecht is dat het de grootte heeft van een stad, maar het gevoel geeft van een dorp waar je je buren goed kent. ,Onze klanten komen soms van ver weg en maken er een gezellig dagje uit van. Na een leuke passessie, verwijzen we hen vaak door naar Nobels brood of naar Coffeelicious. Twee super leuke zaken waar het plaatje klopt en waar je terecht kunt voor een lekkere lunch of heerlijke taartjes. We kopen er geregeld zelf ook iets lekkers!’’ Ook Rockin’ Items is een van hun favoriete winkels. Stiekem hebben ze ook gedroomd van dit pand voor hun bruidsboetiek, maar dat werd iets te groot. Ze vinden het mooi om te zien wat voor gave winkel Deborah er van heeft gemaakt.  Toch zijn er ook dingen die Sandra en Klaar graag anders zouden zien in de stad. ,Als we het voor het zeggen hadden ging de Voorstraat-Midden op de schop. Het zou zo leuk zijn als zich daar ook toffe en unieke winkels en eetgelegenheden zouden vestigen.’’

Toekomstplannen
Sandra en Klaar hebben niet de ambitie om met hun onderneming heel groot te worden. ,,We willen het gezicht van La Nova zijn en blijven en vinden het veel te leuk om iedere klant zelf te helpen en te adviseren. Het is een bewuste keuze om betrokken te blijven bij het gehele proces: van inkoop tot een blije klant! Dat maakt La Nova zo persoonlijk en uniek en dat willen we graag zo houden. Ons doel is wel om onze bijzondere positie als speciaalzaak te verstevigen en meer bekendheid te realiseren. Het liefst willen we natuurlijk dat iedere jonge, modebewuste vrouw als eerste aan La Nova denkt als zij op zoek gaat naar een jurk voor haar bijzondere dag!’’

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts