Een klein momentje a.u.b.
search

Ron en Jackie Bistro La Bohème

Met veel plezier en passie zorgen we voor een gezellig en culinair avondje uit. Geniet op een ongedwongen manier van goed eten, mooie wijnen en smaakvolle biertjes. Bij ons ben je uit en toch thuis!”

Wie: Ron en Jackie van de Merwe, eigenaren
Wat: Bisto La Bohème
Waar: Steegoversloot 189

Uit en toch thuis!
Wie bij Bistro La Bohème binnenstapt wordt direct omarmt door het heerlijke huiskamer gevoel van deze verborgen parel van Dordrecht. In combinatie met de gastvrijheid van Ron en Jackie is er een gezellige en stijlvolle bistro ontstaan, waar je terecht kunt voor de lekkerste vis, vlees, vega en vegan gerechten.

Bistro met huiskamergevoel
Op de Steegoversloot vind je Bistro La Bohème in een prachtig, karakteristiek pand. Kleinschalig, voor een heerlijk huiskamer gevoel en een open keuken, zodat er vanuit daar altijd een fijne verbinding is met de gasten. Op de kaart staat een mix van Franse en Mediterrane gerechten en naast vlees en vis staan er net zo veel vegetarische gerechten op de kaart. Deze zijn bovendien heel makkelijk aan te passen naar een vegan variant.

De keuken is het domein van Ron en hij zorgt ervoor dat de kwaliteit en de uitstraling van de gerechten gewaarborgd blijft. “We werken uitsluitend met goede en verse producten en ik kijk altijd hoe ik de lekkerste kruiden en een mooie kleurcombinatie aan de gerechten toe kan voegen.” Jackie neemt de bediening voor haar rekening en het is de ijzersterkte combinatie van hun beiden die zorgt dat bistro La Bohème uniek is in zijn soort!

Hoe het begon
Ron en Jackie hebben allebei een passie voor horeca. Niet alleen vanwege hun passie voor goed eten maar ook voor hospitality. Het stel heeft elkaar ontmoet bij Crimpert Salm, waar Jackie destijds werkte, en ze zijn hier later ook getrouwd! Ron werkte onder andere bij visrestaurant Marktzicht en de Giesser Wildeman. Kort na hun trouwen startte hij samen met zijn ouders een eigen brasserie in Oudenbosch. Ook Jackie ging een nieuwe uitdaging aan, samen met haar dochter Kimberly.

Cafetaria Onder de Molen
Jackie droomde van een eigen onderneming en samen met Ron en Kimberly ging zij op zoek naar een passende locatie in Dordrecht. Dat deze locatie uiteindelijk Cafetaria Onder de Molen, letterlijk onder de molen aan de Noordendijk, werd hadden zij van tevoren nooit gedacht! Alles van de oude snackbar moest volledig vervangen worden. Het was wel een mooie kans, want niet lang daarna zouden het Energiehuis en de bioscoop in aan- en verbouw gaan. Wat begon met dagelijks bouwvakkers over de vloer, ging over tot de catering voor de bandjes van Bibelot. De buurt kwam altijd gezellig langs, en verzorgden ze maaltijden voor een kinderopvang. “We zijn daar de uitdaging aangegaan om de oude snackbar om te toveren tot de beste cafetaria van Dordrecht!” De cafetaria was geheel Jackies verantwoordelijkheid. Ron ging aan de slag bij een restaurant in Oudenbosch. Na 9 jaar de cafetaria succesvol te managen, begon het weer te kriebelen om iets anders te gaan doen. Het stel ging op zoek naar een nieuwe horeca uitdaging, zodat ze ook meer tijd samen konden doorbrengen. Even lonkte het buitenlandse avontuur en speelden ze met de gedachte om een restaurantje te kopen aan de Spaanse Costa. Uiteindelijk bleek de Spaanse droom niet haalbaar en kwam er een nieuwe kans in Dordrecht voorbij. Dat was het begin van Bistro La Bohème.

Vliegende start
Vanaf het moment dat de deuren op 1 april 2019 werden geopend, maakten Ron en Jackie een vliegende start. “We zaten al snel vol en kregen hele leuke reacties. Het klinkt misschien suf, maar we hebben echt alleen maar leuke gasten! Zelf zijn we heel laagdrempelig en informeel en dat zorgt voor leuke gesprekken en een goede sfeer. Ik zeg altijd: bij ons heb je het gevoel dat je thuis bent, maar hier wordt er voor je afgewassen”, zegt Jackie met een grote glimlach.

Inmiddels zitten ze 5 à 6 weken van tevoren volgeboekt en kunnen Ron en Jackie stellen dat hun gezamenlijke droom een groot succes is geworden. De bistro is geopend van donderdag t/m zondag en dat betekent dat er ook nog tijd is om naast het werk samen te ontspannen en leuke dingen te doen. En dat doen zij het liefste in het vertrouwde Dordrecht waar ze allebei zijn opgegroeid.

Trots op Dordt
“We omschrijven onszelf als eigenwijze levensgenieters en als we vrij zijn zul je ons vaak in de stad vinden. Op woensdag een stamppotje eten bij Vissers, als het mooi weer is een sigaartje roken op het terras bij Het Bolwerck en voor een borrel bij Buddingh is het altijd een goed moment!” vertelt Ron.

Ron en Jackie zien het toerisme in Dordrecht toenemen en zien dat daardoor de Dordtenaren zelf ook trotser worden op de stad. “Steeds meer mensen vertellen enthousiast over onze mooie havens, de oude pakhuizen en alle bezienswaardigheden. Dordt wordt echt herontdekt en dat is mooi om te zien!”

Toekomst plannen
Ron en Jackie zijn trots op wat ze hebben bereikt. De komende tijd willen ze hun samenwerkingen met andere Dordtse ondernemers verder gaan uitbreiden. “We werken al samen met Rutte, Rood wit & rosé, de Stadsbranderij en de Kwekersgilde, maar het is altijd leuk om daarin verder te ontwikkelen en elkaar te helpen. Zo zijn we bijvoorbeeld van plan om leuke wijn en whisky avonden te organiseren. Nog genoeg ideeën!”

En over een paar jaar? Dan hopen Ron en Jackie alsnog richting de Spaanse Costa te gaan, maar niet voor werk, maar om 1 of 2 maanden per jaar heerlijk van het zonnetje te gaan genieten!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts