Een klein momentje a.u.b.
search

Marian en Miranda No. 28 Wonen & Lifestyle

‘Met onze liefde voor interieur maken we de Dordtse huizen een stukje mooier’

Wie Marian & Miranda, eigenaren
Wat
alles om je huis gezellig te maken
Waar
Nieuwstraat 28

In dit knusse en sfeervolle pand, met uitzicht op het Statenplein, vind je alles waar je interieur-hartje sneller van gaat kloppen. Bij No. 28 vind je namelijk de leukste woonitems van bekende merken, zoals Zusss en HK living. Je kunt er ook terecht voor de mooiste leren tassen, hippe kleding, sieraden en papierwaren. We kunnen wel stellen dat No. 28 inmiddels is uitgegroeid tot een echte lifestyle winkel!

Van webshop naar winkel
In 2008 startten de schoonzussen Marian en Miranda met een online shop. Ze hebben allebei een achtergrond in de zorg, maar het was de liefde voor interieur die hen verbond. Zo besloten ze er op een dag voor te gaan. Ze kozen voor interieurmerken die zij zelf mooi vonden en zo ontstond er een mooi assortiment met items die iedereen wel wil hebben! Naast de online shop stonden Marian en Miranda vaak op markten en braderieën. Ze beleefden daar veel plezier aan, waardoor het idee ontstond om een fysieke winkel te openen. ,,We vroegen ons af waar de Dordtenaren naar toe gingen om spullen voor hun interieur te kopen en toen realiseerden we ons dat de stad nog een woonwinkel miste! Nu dragen we er aan bij om alle Dordste interieurs een beetje mooier te maken en dat is super leuk.’’

Vanaf 2011 was No. 28 op de Nieuwstraat een feit, een droom die uitkwam! Inmiddels hebben Marian en Miranda een tweede winkel geopend en zijn ze goed bekend bij winkelend Dordrecht en omsteken.

Woonwinkelen
Wat No.28 zo uniek maakt is volgens de dames het uitgebreide assortiment van bekende woonmerken en natuurlijk het feit dat je deze kunt ervaren in een fysieke winkel. ,,Soms willen mensen dingen zien en voelen en dat kan bij ons. We merken dat mensen het leuk vinden als ze een dagje gaan winkelen, lekker rond te neuzen en dat kan bij ons heel goed! Ondanks het feit dat we misschien niet de grootste winkel zijn, vind je er een verscheidenheid aan leuke items en hebbedingetjes, of het nu een nieuwe tas, mooie vaas of een leuke kaart is. Mensen lopen bij ons altijd blij de winkel uit. Voor ons is dat natuurlijk super leuk om te zien.”

Gek op de Dordtse markt
Marian en Miranda zijn trots op de mooie binnenstad waar volgens hen gelukkig, steeds meer leuke horeca en winkels bij komen. ,,Neem Spring City Spa, een prachtig initiatief die de Voorstraat nieuw elan geeft. We hopen dat hun voorbeeld gevolgd wordt, zodat de stad aantrekkelijker wordt voor bezoekers.”

Zelf zijn de dames groot fan van het historisch centrum. ,,Je ontdekt elke dag nog nieuwe dingen. Zo is het Groothoofd een prachtig stukje, waar je je goed kunt inleven in hoe belangrijk Dordrecht vroeger was als handelsstad aan het water. Ook zijn we groot fan van de Dordtse markt. ,,Heerlijk als op donderdagavond de kramen weer worden opgebouwd. Met de markt voor de deur is het altijd gezellig, het geeft reuring en levendigheid aan de stad.’’

Als de dames het een dagje voor het zeggen hebben dan krijgt wat hen betreft de Voorstraat een grote opknapbeurt. Ze vinden het zonde dat zo’n centraal gelegen straat, met prachtige historische panden in de vergetelheid lijkt geraakt. Marian en Miranda hopen dat de Voorstraat weer een van de mooiste winkelstraten van Dordt wordt.

Voorbeeld van ondernemerschap
Op de vraag met welke ondernemer ze nog weleens een kopje koffie willen drinken, antwoorden ze in koor: ,,Met de mannen van Post!’’ Ze bewonderen wat zij in korte tijd hebben gerealiseerd. Met hun oog voor interieur vinden de dames dat Post een gave uitstraling heeft. ,,Het is sfeervol, gezellig én er werkt personeel met verstand van zaken. Een voorbeeld van goed ondernemerschap in Dordrecht!’’

Dromen
Marian en Miranda hebben al veel van hun dromen gerealiseerd. Van webwinkel naar winkel en één winkel werden er in 2017 twee! Het ondernemen vergaat de dames goed en doen ze met veel plezier. In de toekomst hopen ze nog verder te groeien, zodat uiteindelijk iedereen kan genieten van al het moois wat No. 28 te bieden heeft.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts