Een klein momentje a.u.b.
search

Leo Hendriksen Beddenspeciaalzaak Hendriksen

‘We helpen mensen graag met het verbeteren van hun nachtrust. Dat begint bij een persoonlijk advies en eindigt met een passend matras.’

Wie: Leo Hendriksen, eigenaar
Wat: de beddenspecialist van Dordrecht
Waar: Toulonselaan 67 – 69

We zijn er allemaal wel eens langsgereden. Op de Toulonselaan waar de schaapjes buiten staan vind je namelijk Hendriksen, dé Beddenspecialist van Dordrecht. Een winkel die al sinds de jaren ’40 in Dordrecht is gevestigd, gestart in het centrum en nu te vinden aan de rand van het mooie centrum van Dordrecht.

Vroeger
Het begon allemaal met de overgrootvader van Leo Hendriksen die met zijn bakfiets door de Rotterdamse straatjes fietste om zijn producten te verkopen. Zijn opa opende in 1935 de eerste winkel in Rotterdam en tijdens de oorlog kwamen ze naar Dordrecht waar ze zich vestigden tegenover het stadhuis. Het was toen nog een echte beddenmakerij, matrassen werden met de hand gemaakt.

Beddenspecialist Hendriksen
Als je bij Beddenspecialist Hendriksen binnenstapt krijg je spontaan zin om lekker te gaan slapen. Je wordt verwelkomd door Leo of een van zijn collega’s, die je werkelijk alles kunnen vertellen over het belang van een goede nachtrust. Want wie wil er nu niet lekker slapen? Ze noemen zich niet voor niets de beddenspecialist. Het team van Hendriksen adviseert en helpt de juiste keuze te maken zodat jij de nachtrust krijgt die je verdient.

Leo Hendriksen
Leo Hendriksen werkt samen met onder andere zijn zus in de beddenspeciaalzaak. Je kunt wel zeggen dat hij de werkende kracht achter dit familiebedrijf is. Met zijn studie, weg en waterbouwkunde had je kunnen verwachten dat Leo vandaag de dag iets heel anders zou doen. Na zijn studie heeft hij 10 jaar gewerkt bij een ingenieursbureau, maar na het overlijden van zijn vader is Leo actief in de zaak. Na 5 jaar de beddenspeciaalzaak met zijn baan bij het ingenieursbureau te combineren besloot hij zich vol op het ondernemen te richten. Ondernemen is waar Leo erg blij van wordt. Het is hard werken, maar ook erg leuk. Het werken met mensen, realiseren van de juiste inkoop, maar vooral ook zorgen dat het bedrijf blijft groeien, dat er nieuwe klanten blijven komen vindt Leo erg leuk! Daar hoort innovatie natuurlijk ook bij.

Gaaaap
De wereld verandert, maar slapen doet (gelukkig) iedereen nog. Wat wel verandert is het aanbod, het gemak van bestellen, het uiterlijk van bedden en ga zo maar door. Vanuit zijn rol als Marketeer ontwikkelde Leo iets nieuws om in te spelen op de veranderende markt. Hij ontwikkelde Gaaaap. Een Gaap met een hoop a’s. Want slapen is heerlijk en belangrijk en daar heb je een goed matras voor nodig. Daar biedt Gaaaap een heel makkelijke oplossing voor. Leo heeft zelf 3 verschillende matrassen ontwikkeld, en op basis van het type slaper dat jij bent kies je heel gemakkelijk je perfecte matras uit, voor een prima prijs! Wil je liever niet online kiezen, maar toch even je nieuwe matras testen dan ben je welkom op de Toulonselaan.

Dordrecht
Hendriksen is en blijft een Dordts bedrijf. Niet meer weg te denken uit Dordrecht. Leo woont en werkt in Dordrecht, en geniet naast het ondernemen in onze stad ook enorm van de stad zelf. Bewust zit Leo met zijn beddenspeciaalzaak niet op de woonboulevard, maar juist randje centrum. “Ik hou enorm van de oude panden, die hebben zoveel karakter! Ik woon zelf in een oud pand. Ik ervaar echt een fijne sfeer in het oude centrum, in combinatie met het water is het natuurlijk prachtig!” Ook vindt Leo de horeca steeds leuker worden. Hij zou het nog mooier vinden als het nieuwe en oude Dordrecht meer gecombineerd wordt, zo onderscheid de stad zich nog meer. Wanneer Leo niet in Dordrecht is, reist hij graag. Hij geniet enorm van een tour door welke landen ook met de auto, ook is hij graag op de piste te vinden tijdens het wintersportseizoen.

Wat doet een goede nachtrust
Slapen, ja we doen het allemaal, maar hoe belangrijk is het nu eigenlijk? Leo vertelt dat veel mensen komen om een mooi bed uit te zoeken, maar aan alleen een mooi bed heb je niet voldoende. We zijn het er snel over eens dat lekker en goed slapen erg belangrijk is en volgens Leo kan het vaak nog beter. Topsporters bijvoorbeeld presteren tot 20% beter wanneer ze goed slapen. Natuurlijk is het ook fijn om een mooi bed te hebben, maar lekker slapen daar zorgt echt het matras voor! Het is heel belangrijk voordat ik iemand kan adviseren om meer inzicht te krijgen in haar/zijn slaappatroon en voorkeuren. Daarom krijgen klanten die binnenlopen eerst een opdracht mee naar huis. Je vult een vragenlijst in en je krijgt een heuse slaapmeter mee. Een apparaatje wat je een aantal dagen meeneemt in bed die jouw slaapritme meet. “Mensen zijn altijd heel erg verbaasd als ze hun activiteit van de nacht zien, ze slapen niet zo rustig als ze denken. Naar aanleiding van de vragenlijst en de resultaten van de slaapmeter kiezen we een matras uit voor de klant, waardoor zij minder draaien en dit helpt vaak al meteen voor een goede nachtrust en meer uitgerust gevoel.”

Leo is trots dat steeds meer Dordtenaren en mensen uit de omgeving lekker slapen omdat ze een goed matras hebben aangeschaft bij hem in de winkel. “Maar er is nog steeds voldoende werk aan de winkel, de groene schaapjes voor de deur zijn wel bekend, maar nog niet iedereen stap binnen. Ik nodig iedereen uit om voordat ze naar Ikea rennen eens bij Hendriksen binnen te komen en heerlijk plaats te nemen op een van onze matrassen. Voordat ze eventueel iets kopen een analyse te doen van hun slaapgedrag. Een goed passend matras is uiteindelijk niet zomaar een investering, je hebt er jaren plezier van, bent beter uitgerust en haalt dus meer uit je dag!”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts