Een klein momentje a.u.b.
search

Jolande van der Wal Lifestyle Studio Dordrecht

‘Mijn droom voor Dordrecht is een lifestyle centrum waar yoga in combinatie met een gezonde en bewuste leefstijl centraal staat’

Wie Jolande van der Wal, Yoga Lifestyle Coach
Wat Allround Body & Mind Studio
Waar Melkpoortje 1

Middenin de binnenstad van Dordrecht, vind je een kleine oase van rust. De yogamatjes liggen uitnodigend voor je klaar en Jolande heet je van harte welkom in haar studio. Bij Lifestyle Studio Dordrecht kun je bijna iedere dag terecht voor Yoga en Pilates en is er voor ieder wat wils. Van ontspannende yoga voor lichaam en geest tot inspannende yoga voor kracht en souplesse. De grote variëteit aan Yoga en Pilates binnen een persoonlijke en kleinschalige locatie maakt de studio van Jolande uniek.

Begonnen in de woonkamer
Tijdens een sabbatical in Australië, Nieuw Zeeland en Azië rees bij Jolande de vraag wat haar nu echt gelukkig maakte en wat ze het allerliefste deed. Bij terugkomst in Nederland nam ze een dapper besluit: ze volgde haar hart en maakte een carrière switch. Ondanks dat ze niet graag voor de groep stond, begon ze met het geven van yoga- en pilateslessen tijdens Detox vakanties en later op sportclubs. Zo begon haar Yoga avontuur en al snel werd duidelijk dat ze het allerliefst voor haarzelf wilde beginnen en een yogastudio wilde openen. Om haar droom werkelijkheid te laten worden besloot ze te beginnen vanuit haar woonkamer. De bank, stoelen en tafel maakten plaats voor yogamatjes, klankschalen en boeddha beelden en de eerste yogales was een feit! Al snel groeide haar ledenbestand en werd de woonkamer toch echt te klein. Nu, 5 jaar later, is haar studio te vinden aan een zijstraatje van de Voorstraat Noord, het Melkpoortje. Een locatie waar het fijn, knus en gezellig is en waar Jolande met veel plezier haar lessen geeft.

40 dagen India
Naast yoga is Jolande gek op reizen en waar ter wereld kun je het yoga-vak beter leren dan in het land waar het vandaan komt? Jolande reisde naar India voor een Yoga Teacher Training en tijdens de 200 trainingsuren die volgden kwam ze zichzelf vaak tegen. ,,Het was intensief, intens en bijzonder. Yoga is zoveel meer dan alleen een paar oefeningen doen. De filosofie is ontzettend boeiend en het stimuleert lichaam en geest. Deze reis is voor mij de basis geweest voor mijn verdere loopbaan als yogadocente.” In de loop der jaren heeft Jolande haar kennis verder uitgebreid en nu deelt ze deze niet alleen tijdens haar lessen, maar ook tijdens de buitenlandse yogaweek die ze dit jaar organiseert in samenwerking met Bewust Fit. ,,Ik doe wat ik leuk vind en kan dit combineren met mijn liefde voor reizen. Heel mooi is dat!”

Dordtse Binnenstad
Jolande woont zelf ook in de Dordtse binnenstad. Ze vindt het heerlijk om te wonen en werken in het centrum van de stad. Als het lekker weer is geeft ze graag buiten les. Van een warming up aan de kade tot een volledige les in het Wantijpark. Jolande haar werk is haar hobby en haar hobby is haar werk. Dat betekent dat ze er veel tijd in stopt, maar vooral veel energie uithaalt. Wanneer Jolande niet aan het ‘werk’ is geniet ze graag van het zonnetje in haar leuke stadstuin, loopt ze langs de havens of drinkt ze koffie bij Finn’s of Villa Augustus.

Lifestyle Studio
Jolande omschrijft zichzelf als een heel tevreden mens, en als vakidioot. Ze doet de dingen die ze doet vanuit haar hart en vanuit nieuwsgierigheid. Naast de lessen in haar studio, geeft ze ook online yoga/lifestyle programma’s ,,Zo kunnen mensen vanuit hun eigen woonkamer de lessen volgen, net zoals ikzelf ooit mijn lessen ben begonnen.” De droom van een eigen yoga studio is uitgekomen, maar Jolande heeft nog genoeg nieuwe dromen en ambities! ,,In de huidige maatschappij liggen burn-outs op de loer en ik vind het belangrijk dat mensen aandacht hebben voor gezondheid en ontspanning. Ik zou het fantastisch vinden om onderdeel te zijn van een lifestyle centrum waar je niet alleen terecht kunt voor yogalessen, maar ook voor behandelingen en coaching, gezonde sapjes en andere vormen van gezondheid en ontspanning. Het lijkt me super tof als we dat in Dordrecht op de kaart kunnen zetten!” Ook wil Jolande graag haar eigen yogareizen gaan organiseren naar bijvoorbeeld Spanje of Bali om zo haar liefde voor yoga en reizen nog meer met elkaar te combineren. Haar carrière switch is een meesterzet geweest en niets staat haar in de weg om ook haar andere dromen waar te maken!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts