Een klein momentje a.u.b.
search

Jasper van Roosmalen Van Roosmalen Optiek

Met een jarenlange schat aan ervaring in het Dordtse zijn wij DE specialist voor goede zorg en aandacht voor je ogen. Kom langs, want op je ogen moet je zuinig zijn!

Wie: Jasper van Roosmalen, eigenaar
Wat: Van Roosmalen Optiek
Waar: Vriesestraat 96

In de gezellige Vriesestraat, in het centrum van Dordrecht, vind je een specialist met zorg en aandacht voor jouw ogen. Een bril of lenzen, bij Van Roosmalen Optiek kun je terecht voor goed advies en een mooie collectie brillen voor jong en oud.

Zuinig op je ogen
De dertiger Jasper van Roosmalen is de kartrekker van deze bijzondere onderneming. Samen met zijn ouders geeft hij dagelijks advies en weet hij hoe belangrijk een nauwkeurige oogmeting en het kiezen van de juiste lenzen(vloeistof) is. ,,Op je ogen moet je zuinig zijn, want ze moeten heel wat jaren mee, aldus Jasper.

Terug naar de roots
Bij Van Roosmalen zit een schat aan kennis en dat maakt de optiek onderscheidend. De roots van de optiekzaak gaan twee generaties terug toen de oma van Jasper een bijbaantje kreeg in een drogisterij waar brillenglazen werden gemaakt. In die tijd, net na de oorlog, was de baan opticien een echt mannenberoep, dus dat juist zijn oma een baan en opleiding aangeboden kreeg via van der Ham Optiek maakt Jasper extra trots. Van daaruit begon er niet alleen een mooie onderneming te groeien, maar ook een bijzondere love story, want de oma en opa van Jasper ontmoetten elkaar…. Jawel, in de winkel!

Omdat het vroeger nogal wat voeten in aarde had om de naam van een onderneming te wijzigen, je kunt je voorstellen dat het telefoonboek er niet opnieuw voor werd gedrukt, is altijd de naam van der Ham Optiek jarenlang aangehouden. Sinds kort is dat gewijzigd en is de familienaam Van Roosmalen aangenomen als naam voor de winkel.

Aan het roer
De bescheiden Jasper heeft liefde voor het vak en weet als geen ander wat ondernemen is. ,,Het is afwisselend werken en fijn om zoveel zelf te kunnen bedenken en beslissen. En het klinkt cliché, maar als een klant mij bedankt voor het advies, de goede service of laat weten dat hij/zij leuke complimenten heeft gehad op de nieuwe bril, dan word ik daar echt heel blij van.’’

Onderscheidend
Van Roosmalen is niet alleen onderscheidend vanwege de kennis en de service, maar ook vanwege het gebruik van geavanceerde meetapparatuur. Deze meet tot op een 100stenauwkeurig en kan ook meten welke verschillen er in je ogen zijn gedurende dag en nacht, zodat dit meegenomen kan worden in de glazen. Met recht krijgt de klant een advies op maat!

En als de meting is gedaan is het natuurlijk tijd om een mooi montuur uit te zoeken! Jasper kiest bewust voor merken uit een hoger segment, zoals Lunor of Serengeti, waarbij het vakmanschap en de service achter de schermen altijd goed is. Daarnaast kiest hij voor een brede range (van basics tot kleur) en voor een variatie in grootte, want niet ieder gezicht is even breed. ,,Ik kies wat ik zelf mooi vind, maar zorg altijd dat er voor ieder wat wils is. Daarnaast is het leveren van maatwerk erg leuk. Laatst had ik een klant in de winkel die nergens de bril kon vinden die hij in zijn hoofd had. Ik ben net zo lang gaan zoeken totdat ik hem gevonden had!’’

Oog voor Dordt
Jasper is geboren en getogen Dordtenaar en zou er net als zijn ouders (die boven de winkel wonen) niet meer weg willen. ,,De Vriesestraat voelt als ‘mijn straat’ en het is heerlijk om er te ondernemen. Daarnaast gun ik ook andere Dordtse ondernemers hun succes, dus als ik iets nodig heb koop ik het altijd in de stad. Ik vind Jac Hensen bijvoorbeeld een gave winkel en ook bij Roodfeld kom ik graag. Het is een wisselwerking en de gunfactor is erg belangrijk.’’ Uit eten gaat Jasper graag bij Strada del Vino en Post en ook komt hij graag bij Cafe De Tijd als het om een biertje gaat. ,,In welk café kun je nou nog meer heel de avond spelletjes doen met een biertje erbij? Super toch!’’

De toekomst
De ouders van Jasper gaan bijna met pensioen, dus het zal straks even wennen zijn om niet meer met elkaar samen te werken. Jasper is trots op wat hij samen met zijn ouders en grootouders heeft bereikt en is tevreden waar de onderneming nu staat. ,,In tegenstelling tot vele andere optieken zal Van Roosmalen altijd klein en persoonlijk blijven. Dat maakt ons anders en zorgt ervoor dat we kwaliteit en maatwerk kunnen leveren. Dat vind ik het allerbelangrijkste!’’

 

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts