Een klein momentje a.u.b.
search

Janou Bode en Gertjan Ophorst Vicino Sei

‘De Italiaanse levensstijl leert ons te genieten van alle mooie dingen in het leven. Wij willen mensen laten genieten van de mooiste parfums en deze prachtige stad’

Wie Janou en Gertjan, eigenaren
Wat een prachtige winkel met exclusieve Italiaanse geuren
Waar Vlak 6

Op het Vlak aan de Wolwevershaven vind je een heel bijzondere boutique, één die al je zintuigen prikkelt. In het prachtige monumentale pand op nummer 6 vind je Vicino Sei. Je kijkt er niet alleen je ogen uit, als je de boutique binnenloopt word je verwelkomt door de heerlijke Italiaanse geuren.

Hoe het begon
De droom van het knappe stel Janou en Gertjan kwam in 2015 uit, toen zij een prachtig monumentaal pand kochten. Ze hadden al langer de droom om te gaan ondernemen, maar toen ze als woonhuis het Rijksmonument aan ’t Vlak kochten vielen de puzzelstukjes op hun plek. Er bleek voldoende ruimte te zijn om fijn te wonen en op de begane grond hun ondernemersdroom uit te laten komen.

Janou en Gertjan zijn verliefd op Italië. Ze worden blij van alles wat het land te bieden heeft. Het weer, het eten en drinken, de levensstijl en vooral de Italiaanse voorliefde voor mooie dingen. Er verzorgd uitzien en heerlijk ruiken zijn basisbehoeften.  De ondernemers haalden een stukje Italië naar Dordrecht door het openen van hun boutique waar je terecht kunt voor exclusieve Italiaanse geuren, zorgvuldig door henzelf geselecteerd. Alle geuren worden op ambachtelijke wijze gemaakt in klassieke kleinschalige Italiaanse parfumhuizen.

Ervaar het zelf
Vicino Sei is niet zomaar een winkel, Vicino Sei is een beleving! Je wordt verwelkomt door twee bevlogen ondernemers, die je alles kunnen vertellen over de mooie en bijzondere parfums. Elke geur heeft zijn eigen verhaal. Wie binnenloopt kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar parfums en grote kans dat je niet meer terug wilt naar je oude vertrouwde geur. ,,Het is net als met wijn”, legt Gertjan uit. ,,Je begint met een lichte gangbare wijn en in de loop der tijd leer je de complexere wijnen drinken en waarderen. Je smaak ontwikkelt zich en zo is het ook met reuk en dus met geuren.”

De winkel ziet er prachtig uit. De authentieke elementen van het pand zijn behouden gebleven en in oude stijl gerestaureerd. Janou en Gertjan hebben over ieder detail nagedacht. Van inrichting, muziek tot het inpakpapier. Iedere geur wordt liefdevol verpakt in Italiaans krantenpapier en met een rode lakstempel verzegeld.

Wat ruik je lekker!
Het koppel is inmiddels wel gewend om een dergelijk compliment te ontvangen en te geven, maar zo vanzelfsprekend is dat in Nederland nog niet. ,,In Italië is het heel normaal een compliment te geven en te ontvangen. Daar kunnen we in Nederland wat van leren!” Het stel zoekt voor iedere klant een passende geur en dat doen ze naast op ervaring vooral op gevoel. ,,Een geur moet kloppen bij de gelegenheid, maar ook bij je stemming en persoonlijkheid. Het hele plaatje moet kloppen.” De droom van het stel is om ooit een eigen ‘Vicino Sei’ geur te ontwerpen, hoe deze zal ruiken houden ze natuurlijk nog geheim!

Favoriete spot
Janou en Gertjan worden gelukkig van het uitzicht vanuit hun woning. Het uitzicht over de Wolwevershaven is een van de mooiste plaatjes die de stad te bieden heeft. Toch wordt het wat hen betreft nog veel leuker als er meer winkels met een combinatie van eten en lifestyle zich rond de havens vestigen. Volgens het ondernemende stel kan de gemeente hier een belangrijke rol in spelen door het kleine ondernemers makkelijker te maken te starten. ,,Je geeft iemand een kans en voorkomt zo de leegstand in de stad, dat is win-win.”

Janou en Gertjan zijn twee trotse Dordtenaren. ,,Het is een fantastisch plek met mooie havens, toffe musea en een rijke historie.” Ze horen dat ook heel vaak van klanten die van buiten Dordrecht komen. Een onontdekte parel. Wat hen betreft moet Dordt dan ook Dordt blijven, met haar eigen identiteit, het hoeft geen Rotterdam of Amsterdam te worden. Dordrecht heeft haar eigen kracht. ,,We hopen dat de stad zich op een eigen wijze blijft ontwikkelen. Dordrecht zou voor Rotterdam moeten zijn wat Haarlem is voor Amsterdam. We hebben de potentie van een grote stad en het overzichtelijke, knusse en gemoedelijke van een dorp en daar zijn wij heel trots op!”

Wat rest is de vraag waar de naam Vicino Sei precies voor staat en ook nu blijkt weer hoe goed het stel over details heeft nagedacht. Vicino is Italiaans voor onder andere nabij/vlakbij, wat verwijst naar de locatie van de winkel aan het Vlak. Sei betekent 6, het huisnummer van het pand. Wanneer je de woorden omdraait ontstaat ‘Sei Vicino’, Italiaans voor “Je bent dicht bij mij” en wij zijn maar al te blij dat deze toffe ondernemers dicht bij ons in Dordrecht zitten!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts