Een klein momentje a.u.b.
search

Frank Mol Bistro Twee 33

Op de Wijnstraat een culinaire topavond realiseren voor onze gasten, daar doe ik het iedere avond voor!’

Wie Frank Mol, eigenaar en horeca-manager
Wat de ideale locatie om tijdens borreltijd een goed glas wijn te drinken of ’s avonds te dineren in Franse stijl
Waar Wijnstraat 233

Wie bij Bistro Twee 33 binnenstapt waant zich in Franse sferen en kan genieten van heerlijke Franse gerechten. Samen met zijn team zorgt eigenaar Frank Mol voor een culinaire ervaring en een gezellige avond uit. Er wordt gekookt met verse producten en zoals je van de bourgondische keuken mag verwachten worden er natuurlijk heerlijke wijnen geschonken. Het kan daarom geen toeval zijn dat de bistro is gevestigd aan het toepasselijke adres ‘de Wijnstraat’!

Inmiddels is Bistro Twee 33 een begrip in Dordrecht. Veel Dordtenaren waarderen de Franse Cuisine van het restaurant en de heerlijke wijntjes die gastheer Frank je graag inschenkt! Een avondje uit bij Bistro is succes gegarandeerd, of er nu wat te vieren valt of niet. Dit is ook de reden waarom Frank hier elke avond met veel plezier zijn gasten ontvangt met een enorme passie voor het ondernemen. Maar of hij altijd al wist dat hij op z’n 33ste eigenaar zou zijn van een goedlopend restaurant?

Een nieuwe stap
Frank is geboren in Dordrecht en getogen in Papendrecht. Hij studeerde Management Economie en Recht en leerde het horeca vak kennen toen hij aan de slag ging bij Restaurant Willaerts in Papendrecht. Daar leerde hij alles over het runnen van een onderneming en groeide hij door tot een van de managers. Al snel werd hem duidelijk dat het tijd was voor een volgende stap. Frank stopte bij Willaerts en ging de uitdaging aan om te ontdekken waar hij zijn energie in de toekomst in wilde steken.

Goed eten & persoonlijke aandacht
Verschillende ideeën passeerden de revue, totdat hij een belletje kreeg van zijn voormalige werkgever Bjorn van Dijl. Het idee was om samen een eigen restaurant te runnen in Dordrecht. Dit werd the next step voor Frank! Vol passie ging hij deze uitdaging aan, er werd een heel nieuw concept ontwikkeld. De plannen werden uitgewerkt, van interieur tot gerechten. Het resultaat? Een restaurant met een chique en tegelijkertijd toegankelijke uitstraling. Een restaurant waar niet alleen hij maar juist zijn gasten zich thuis voelen. Voor Frank is goed eten en persoonlijke aandacht belangrijk, hij is oprecht geïnteresseerd in zijn gasten en hun wensen om er een bijzondere avond van te maken. ,,Op de Wijnstraat een culinaire topavond realiseren voor onze gasten, daar doe ik het iedere avond voor!”
Het is volgens Frank fantastisch om te zien dat zijn gasten zo genieten en tevreden zijn over de service en het diner en daarom ook weer graag terug te komen. ,, Dat maakt het ondernemen zo leuk!” Bistro Twee 33 is inmiddels uitgegroeid tot een restaurant met een grote groep vaste gasten en daar is Frank enorm trots op.

Op zoek naar balans
Als ondernemer weet Frank als geen ander dat vrije tijd soms schaars is en het niet altijd makkelijk is om de juiste balans te vinden tussen werk en ontspanning. Een nieuw doel helpt hem met die balans. Hij is aan het trainen voor de beklimming van de Mont Ventoux op de fiets. Hij doet dit voor de stichting Groot Verzet Tegen Kanker. ,,In mijn vrije tijd zoek ik de natuur op en fiets ik graag een rondje over het eiland van Dordt. De polders zijn prachtig en ik waardeer Dordrecht om de mooie natuur. De komende tijd zullen jullie me heel wat trainingsrondjes zien maken!’’
Ook binnen het team van Bistro Twee 33 is aandacht voor ontspanning. ,,We zijn pas nog met elkaar naar Maastricht geweest om te dineren in een 2-sterren restaurant. Het was gezellig, goed voor de teambuilding en we hebben inspiratie opgedaan voor onze eigen keuken.’’ Franks favoriete gerecht op zijn eigen kaart is de confit de canard (eendenbout). ,,Een typisch Frans en heerlijk gerecht!’’

Dordt nog leuker en gezelliger
Frank moet eerlijk bekennen dat hij voordat hij de bistro opende geen bijzondere klik met de stad had en hij vertelt dat hij best even aan Dordrecht moest wennen. ,,Nu zie ik hoe mooi en toeristisch de stad is en hoe hartelijk de bewoners zijn. Ik heb ondertussen met veel gasten een waardevolle band opgebouwd.”
Toch ziet Frank nog ruimte voor verbetering. ,,Als ik het een dag voor het zeggen heb schaf ik het betaald parkeren in de avond af. Bovendien zou ik het voor ondernemers makkelijker maken om leuke initiatieven te ontplooien, zonder dat je daarvoor hoeft te voldoen aan allerlei regels en voorwaarden die de gemeente stelt. Het geeft ondernemers de kans om met elkaar samen te werken en mooie dingen voor de stad te doen. Er mag nog wel wat meer leven in de brouwerij, zodat het nog leuker en gezelliger wordt!’’
 
Dromen van nog meer Dordtse avonturen
Frank ziet nog veel meer mogelijkheden voor zichzelf, zowel binnen als buiten Dordrecht. Het ondernemerschap zit in zijn bloed en hoewel hij er nu nog niet zo mee bezig is lijkt het hem leuk om dat ondernemerschap in de toekomst verder uit te breiden. Of dat nu een horecabedrijf is of iets heel anders… Frank kijkt wat er op zijn pad komt en vooral waar hij blij van wordt. We zijn benieuwd wat de toekomst zal brengen!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts