Een klein momentje a.u.b.
search

Dennis van Buuren Visser's Poffertjes

‘Wij zijn de guilty pleasure van Dordrecht. Als je zegt dat je bij ons poffertjes gaat eten is het altijd goed, ondertussen drink je gezellig met vrienden een biertje’

Wie Dennis van Buuren, eigenaar
Wat
poffertjes volgens oud-Hollands recept, heerlijke koffie en gezellig bijkletsen met vrienden
Waar
Groenmarkt 9

Visser’s Poffertjessalon is een plek voor jong en oud en een begrip in de stad. Bij Visser’s kun je genieten van heerlijke poffertjes, maar ook van andere lunchgerechten. Daarnaast kun je er ’s avonds gezellig met vrienden een biertje drinken.

1932 versus 2017
Dennis, misschien wel de jongste ondernemer van Dordrecht, is sinds 2017 eigenaar van Visser’s Poffertjes. Dat hij wilde ondernemen was al lang duidelijk, maar dat het per definitie horeca werd dat stond nog niet vast. Tot Visser’s op zijn pad kwam! Dennis houdt van het gevoel en karakter van de zaak en wordt blij van het contact met mensen. ,,Mensen komen altijd voor iets leuks: lekker eten, gezellig iets drinken… ik vind het leuk om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Visser’s is al sinds 1932 een begrip in de stad, maar met de komst van Dennis is Visser’s niet meer hetzelfde. Toch is dat op het eerste gezicht niet direct zichtbaar, want ondanks de flinke verbouwing aan het pand heeft de salon zijn originele uitstraling behouden. ,,Een gezellig en laagdrempelig bruin café als Visser’s hoort in Dordrecht. Niet alles hoeft hip te zijn!” Dennis heeft er voor gezorgd dat de historie van het pand en het authentieke van Visser’s altijd bewaard en herkenbaar blijft.

Dennis omschrijft Visser’s als een multifunctionele ontmoetingsplaats. ,,Je kunt bij ons poffertjes komen eten, een biertje drinken, maar ook rustig met koffie de krant lezen.” Daarnaast organiseert hij regelmatig events waarvan de onderwerpen uiteenlopen. De ene keer is het een serieuze netwerkborrel en de andere keer een gekke karaoke avond.

Oud-hollands
Een uitdaging, daar houdt Dennis wel van! Hij kiest niet voor de makkelijke weg en houdt ervan nieuwe dingen te proberen. Van de poffertjesbakfiets tot ideeën die de stad verbeteren, het hoofd van Dennis maakt overuren! Zijn lijst met ideeën is dan ook eindeloos. Hij streept nooit een idee weg, tenzij het is uitgevoerd, want wat nu een slecht of onrealistisch idee lijkt kan over een paar jaar weer heel anders zijn!

Dennis is trots op zijn poffertjessalon, want hoe tof is het om zo’n oud Hollands product te kunnen serveren in de oudste stad van Holland! Visser’s bestaat uit een jong team en iedereen weet iets te vertellen over de producten en over de stad. ,,Ik vind het belangrijk dat we onze klanten kunnen vertellen wat onze poffertjes bijzonder maken en waar onze koffie wordt gebrand, maar ook dat we tips kunnen geven voor een gezellig dagje Dordrecht en iets kunnen vertellen over de historie van de stad.”

Als je poffertjes wilt eten die door Dennis zelf worden gebakken, dan moet je op zondag bij Visser’s zijn. Dennis staat dan vaak zelf in de keuken. Wanneer Dennis niet in Visser’s te vinden is dan is hij bezig met ideeën van zijn lijstje, vrijwilligerswerk of het maken van nieuwe plannen. Aan dromen maken doet Dennis niet, dat is te fictief. Hij maakt zijn plannen, groot of klein, graag zo snel mogelijk waar.

In zijn vrije tijd wandelt Dennis graag langs de mooie haven van Dordrecht, nadat hij pizza heeft gegeten bij Otto e Mezzo. De Grote Kerk beklimmen dat doet hij liever niet, het mooie uitzicht wint het namelijk niet van zijn hoogtevrees. Gelukkig voor Dennis is er ook veel moois te zien vanaf de grond of vanaf het water.

Dennis voor Dordt
Dennis komt oorspronkelijk uit Papendrecht, maar Dordrecht doet zijn hart sneller kloppen. ,,De Dordtse binnenstad heeft iets magisch, het is gewoon super mooi!” Wanneer hij het een dagje voor het zeggen heeft in Dordrecht krijgt hij het druk. Waar hij zeker mee aan de slag gaat is het verbeteren van de buitenreclame van winkels om te zorgen dat het stadsbeeld verbetert. Daarnaast zorgt hij dan voor een unieke verbinding tussen Kinderdijk en Dordrecht, zodat alle toeristen die daar komen makkelijker kunnen genieten van het mooie van de Dordtse binnenstad. Dennis wordt blij van alle toeristen die nu al de stad bezoeken en van alle gezellige evenementen die er worden georganiseerd.

Bij Visser’s combineert hij een oud ambacht met het nieuwe en Dennis hoopt dat dit soort concepten nog veel meer in de stad ontstaan. Hij maakt zich sterk voor de stad en is altijd op zoek naar verbetering. Toch weet Dennis ook dat hij wat vaker stil mag staan om te genieten van wat hij al heeft gerealiseerd, want 1 ding is zeker: als twintiger zo passievol ondernemen… dat is een hele prestatie!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts