Een klein momentje a.u.b.
search

Bob Visser De Beren

‘Onbeperkt spareribs eten, genieten van de lekkerste speciaal biertjes of shared dining, bij ons ben je aan het juiste adres voor je avondje uit aan het historische Scheffersplein!’

Wie: Bob Visser, vestigingsmanager
Wat: De Beren Dordrecht, restaurant
Waar: Wijnstraat 241

Op het horecaplein van Dordrecht, het Scheffersplein, zit een restaurant wat inmiddels niet meer weg te denken is uit het Dordtse straatbeeld: De Beren (voorheen Baloe Beer). Al 17 jaar kun je hier terecht voor de lekkerste gerechten tegen een goede prijs – kwaliteit verhouding. Het gezellige en laagdrempelige restaurant is bij veel Dordtenaren bekend door het uitnodigende jungle thema en de klassieke gerechten zoals de kipsaté en het onbeperkt spareribs eten. Maar, De Beren is inmiddels veel meer dan dat en vestigingsmanager Bob vertelt ons daar alles over.

Verbouwing
In 2019 werd afscheid genomen van eetcafé Baloe Beer en was het tijd om restaurant De Beren op de kaart te zetten. Na 17 jaar succes, was de inrichting verouderd geraakt en dat was aanleiding om de boel op de schop te gooien. Het monumentale pand kreeg een metamorfose en met de prachtige moderne 2.0 jungle inrichting is De Beren weer helemaal van nu! Niet alleen het restaurant kreeg een nieuwe uitstraling, ook de keuken en de menukaart werden onder handen genomen. De gerechten zijn kwalitatief hoogwaardiger geworden en je kunt nu bij De Beren ook terecht voor een High Tea of High Wine, een bierproeverij of een sharing diner. Gelukkig zijn de kipsaté en de spareribs gewoon op het menu gebleven, “want…” zo vertelt Bob, “die horen nu eenmaal bij ons!”

Een nieuwe koers
Bob is geboren en getogen Dordtenaar, 33 jaar en werkzaam bij De Beren sinds zijn studietijd. Hij is begonnen als parttimer in de bediening en als barman en omdat hij het goed naar zijn zin had is hij niet meer weg gegaan. Nu werkt hij al 3 jaar fulltime voor het restaurant en heeft hij sinds kort de rol van vestigingsmanager op zich genomen. “Dat is echt weer even iets anders! Ik hou van het contact met de gasten en de collega’s. We hebben een dynamisch team van 54 hele verschillende jonge mensen. Het is leuk om iemand van 17 jaar, die net zijn eerste baantje heeft, nieuwe dingen te leren en te kunnen coachen in de praktijk. Naast alle andere taken die bij mijn werk horen, vind ik dat wel het allerleukste om te doen.”

Bob vertelt dat hij het best spannend vond toen de verbouwing kwam. Gaan onze vaste klanten het mooi vinden, wat vinden zij van de nieuwe kaart? “Aan de ene kant is het jammer dat Baloe niet meer ‘Baloe’ is, want dat was voor veel mensen een vertrouwde plek. Aan de andere kant was het echt tijd voor iets nieuws en ik ben trots op wat we met elkaar hebben neergezet. De uitstraling van het restaurant is veel luxer geworden, we hebben een mooi cocktailstation en krijgen straks 75 extra zitplaatsen op het terras met mooie zitjes en bankjes. Daar kijk ik enorm naar uit. Wat onveranderd is gebleven is de gezelligheid en laagdrempeligheid. Klanten waarderen dat nog steeds enorm!”

Dagje Dordt
Het leuke aan De Beren is dat de typische ‘Beren bezoeker’ volgens Bob niet bestaat. “Onze klantenkring is heel divers, van mensen die elke week bij ons komen eten, tot expats uit het buitenland.” Ook komen er dagelijks toeristen een hapje eten of iets drinken. Belgen, Duitsers, Britten, Fransen, Spanjaarden… Dordrecht is bij toeristen erg in trek! “Dat kan toch ook niet anders?”, zegt Bob. “Het is een prachtige stad en zelf wijs ik mensen graag op de grachten, het Dordrechts Museum en het gebied rondom het Energiehuis. Dordrecht is misschien niet de meest levendige stad en voor nieuwe ondernemers kan de het best lastig zijn, maar de stad heeft zoveel te bieden. Ook qua horeca.”

Zelf gaat Bob graag een drankje drinken bij de overburen van het Stadscafé en bij Post. Voor De Beren zelf heeft hij ook nog genoeg plannen. “Ik wil graag events gaan organiseren zoals een borrel op vrijdag met een dj of live muziek, maar ook zijn er ideeën voor een mosselfeest, een pub quiz, een nieuwe bierkaart en nog veel meer. Samen met Wouter, de keukenchef, gaan we de komende tijd onze ideeën verder uitwerken.”

Hoe het begon
De Beren Dordrecht is onderdeel van keten De Beren. Het eerste restaurant opende in 1984 in Rotterdam en de succesformule is inmiddels uitgegroeid tot 43 restaurants en 20 bezorgrestaurants verdeeld over heel Nederland. Eigenaar Ad Schaap is super trots dat de organisatie zich heeft ontwikkeld tot een onderneming waar gasten met veel plezier komen eten en drinken en waar medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Daarnaast is het een plek waar medewerkers zich volop kunnen ontwikkelen. Bob is daar zelf een mooi voorbeeld van. “Via de Beren Academy worden op maat gemaakte trainingsprogramma’s aangeboden voor iedere functie. Daarnaast is De Beren ook interessant voor franchisenemers.” De komende tijd heeft Bob nog genoeg uitdagingen, ideeën en ontwikkelmogelijkheden als vestigingsmanager van De Beren Dordrecht, maar stiekem droomt hij ook al een beetje over het openen van een eigen Beren restaurant!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts