Een klein momentje a.u.b.
search

Daan en Arnoud Crossfit Dordrecht

‘Hoe dichter bij Dordt, hoe fitter je wordt! Bij CrossFit Dordrecht werken we samen met jou aan een sportieve en gezonde levensstijl.’ 

Wie: Daan Toolenaar en Arnoud Gregorowitsch, sportieve eigenaren
Wat: CrossFit Dordrecht
Waar: Ambachtstraat 2A

Op de Ambachtstraat in Dubbeldam, vind je tussen de autogarages de stoere CrossFit-box van CrossFit Dordrecht. Sleutelen aan je gezondheid in plaats van aan auto’s! Trotse eigenaren Daan en Arnoud weten als geen ander hoe je op een leuke en verantwoorde manier gezond en fit kunt worden.

CrossFit
Daan en Arnoud begonnen hun CrossFit avontuur in 2017. Inmiddels hebben ze bijna 200 enthousiaste leden tussen de 7 en 65 jaar en bieden ze dagelijks, van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat, wisselende groupsworkouts en personal training aan. CrossFit combineert elementen van verschillende sporten, zoals gewichtheffen, gymnastiek en duursport. De combinatie van de oefeningen zorgt ervoor dat het lichaam continu opnieuw wordt uitgedaagd en zo word je al sportend fit! 

Bij ons in ‘de box’
De mannen kennen elkaar van de sportschool, Arnoud was destijds met name actief in het survivallen en Daan ontdekte de nieuwe sport CrossFit. Zo gebeurde het dat Arnoud bij Daan in de les stond en ervaarde hoe veelzijdig en effectief CrossFit is. Samen werden ze enthousiaster over de sport en zagen ze kansen om een eigen CrossFit-box te openen. Zonder slag of stoot ging hun avontuur echter niet. “We hebben ongeveer alle fouten gemaakt die je als ondernemer kan maken, maar het heeft ons uiteindelijk wel gebracht waar we nu staan en daar zijn we heel trots op”, vertelt Arnoud.

Relaxte sfeer
Samen met 5 enthousiaste trainers zorgen Daan en Arnoud dat de CrossFit agenda tot de nok toe gevuld is. Naast de groupsworkouts en personal training wordt er voedingsadvies gegeven, want fitheid gaat over meer dan sporten alleen!  “Het is hard werken, met als beloning een gezond, sterk en fit lichaam”, zegt Daan. Naast het sporten worden er regelmatig andere leuke activiteiten georganiseerd. Een barbeque, samen naar een festival of met elkaar de zaal opknappen… De leden van CrossFit Dordrecht zijn inmiddels een hechte groep geworden. Daan vertelt dat er altijd een relaxte, open sfeer heerst en iedereen kan sporten op zijn eigen niveau. Daarnaast houden de mannen niet van onnodige regels, inschrijfgeld en abonnementen die je niet tussentijds kunt opzeggen. “Weg met die onzin, daar doen wij niet aan!”

Fit oud worden
Daan en Arnoud hebben de taken goed verdeeld en doen beiden wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Daan is de sfeermaker van het stel en de man op de voorgrond. Hij is in de box te vinden als coach en trainer. Arnoud zijn bijnaam is de Boekhouder, hij is de drijvende kracht op de achtergrond. Hij zorgt voor de ontvangst van nieuwe leden en alles van boekhouding tot bestellingen. Natuurlijk werken de mannen zich ook regelmatig zelf in het zweet. Arnoud traint veel mee en is trots op dat er elk uur gemiddeld 20 mensen keihard aan het trainen zijn. “Je ziet leden zelfverzekerder naar buiten lopen dan dat ze binnen kwamen en het is super mooi om daar een bijdrage aan te leveren.” Wat Arnoud betreft is het doel van CrossFit om zo fit mogelijk door het leven te gaan en het verzorgingstehuis zo lang mogelijk uit te stellen. “We worden allemaal ouder, maar je wilt wel oud worden in goede gezondheid. Daarom vinden we het promoten van die gezonde levensstijl zo belangrijk.”

Leave your ego at the door
Wie bij CrossFit Dordrecht binnen stapt kan niet om de stoere, industriële sfeer heen. De sport is ontstaan doordat mensen thuis in hun garagebox gingen trainen. Zodoende hadden de mannen eigenlijk geen betere locatie kunnen vinden dan op de Ambachtstraat! Toch heeft dit ‘rauwe’ plaatje ook een heel andere kant, want voor ego’s is bij CrossFit Dordrecht geen plaats. De groupsworkouts stralen vooral sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid uit. “Tijdens het sporten wordt er veel gelachen en door de intensiteit en afwisseling van de oefeningen is één ding gegarandeerd… er wordt bij ons veel spierpijn gekweekt!” aldus de lachende Daan.

Dromen
Op de vraag waar de heren nog over dromen, antwoord Daan: “mijn droom is al aardig uitgekomen en ik hoop dit te kunnen blijven doen tot aan mijn pensioen. Het klinkt heel cliché, maar mijn hobby is mijn werk.” Ook Arnoud is behoorlijk tevreden: “het zou mooi zijn als we het pand nog kunnen uitbreiden en het liefst zou ik letterlijk ‘out of the box’ gaan door bijvoorbeeld op maat gemaakte fitheidprogramma’s op locatie aan te bieden aan bedrijven in de regio. In het bedrijfsleven wordt duurzame inzetbaarheid een steeds actueler thema en wil daar in de toekomst graag iets voor opzetten. Die toekomst is inmiddels ook al in wording en dus heel dichtbij, vanaf september starten we bij al met ons eerste CrossFit bedrijfsklant.’’

Hoe dichter bij Dordt….
Daan en Arnoud wonen (nog) niet in Dordrecht, maar voelen zich er enorm welkom en thuis. “Het klikt met de Dordtenaren en we vinden het heerlijk om hier te ondernemen.” Buiten de box trainen ze graag in het Wantijpark en als het tijd is voor ontspanning… “dan gaat een onbeperkt ontbijtje bij Villa Augustus er altijd wel in!”

De mannen stralen sportiviteit uit en benadrukken nog maar eens hoe leuk CrossFit is. “Het groepselement, de competitie, de uitdaging… iedereen kan CrossFitten en is van harte welkom bij ons in de box!!”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts