Een klein momentje a.u.b.
search

Chantel van Eijsden Beauty & Health for Body & Mind

‘Op de boot kom ik tot rust en kan ik genieten van de schoonheid van het Dordtse water en de mooie natuur’

Wie Chantel van Eijsden, holistische huidsspecialist
Wat Praktijk gericht op huidverbetering en lichaamsverzorging
Waar Branco 89

Wanneer je met Chantel hebt gesproken weet je direct dat ze geen schoonheidsspecialiste is die alleen maar oneffenheden weg poetst. Ze kijkt naar het totale plaatje, want waarom zou je oneffenheden wegpoetsen als je ze ook kunt oplossen? De naam van haar salon zegt eigenlijk al genoeg: Beauty & Health for Body & Mind. Alles staat met elkaar in verbinding! Bij Chantel kun je terecht voor een portie ‘me-time’ en genieten van heerlijke EN effectieve (schoonheids)behandelingen.

Ondernemen vanaf het eerste moment
Direct na haar opleiding tot schoonheidsspecialist trok Chantel de ondernemersschoenen aan. Ze wilde voor zichzelf beginnen, zodat ze haar eigen koers kon varen. Al snel merkte ze dat ze een andere visie had op schoonheid dan veel van haar collega’s. ,,Ik heb veel keuzes gemaakt op gevoel en dat heeft tot nu toe alleen maar goed uitgepakt. In mijn werk vind ik het belangrijk om naar het totale plaatje te kijken en de oorzaak achter het probleem op te lossen. Voor mij is het niet alleen een kwestie van oneffenheden wegpoetsen.’’

Inmiddels zit de ondernemende dame al 22 jaar in het vak en heeft ze al heel veel klanten blij gemaakt. Voor Chantel zit schoonheid van binnen en buiten en zowel in lichaam als geest. Het is haar missie om mensen lekker in hun vel te laten zitten. Als voorbeeld noemt ze de toenemende stressklachten die ze ziet. ,,Als je niet lekker in je vel zit, heeft dit effect op je huid en kunnen er bijvoorbeeld eczeemklachten ontstaan. Beginnen bij de basis en stress verminderen, heeft een positief effect op de huid. Chantel vindt dat vrouwen meer tijd aan zichzelf mogen besteden. ,,Iedereen is druk en dat is alleen vol te houden als je goed voor jezelf zorgt.”

Natuurlijk!
Chantel werkt alleen met natuurlijke producten en maakt velen daarvan zelf. ,,Als je een probleem wilt aanpakken moet je de diepte in en dat lukt alleen met pure producten en essentiële oliën.” Onlangs ging ze op studiereis naar Italië. Ze zette haar vliegangst opzij en ging op avontuur. In het zonnige Italië leerde ze alles over de bergamot, een citrusvrucht die alleen in bepaalde streken van het land groeit. In de schil van de citrusvrucht zitten essentiële oliën die een vrolijk effect hebben op de mens. Ze leerde niet alleen hoe je er een heerlijke maaltijd mee kunt bereiden, maar natuurlijk ook hoe je de ingrediënten kunt gebruiken voor een schoonheidsbehandeling.

Chantel heeft een bestand met vaste klanten die om de 6 a 8 weken een portie ‘me-time’ komen ervaren. De behandelingen kunnen per bezoek verschillen, afhankelijk van waar op dat moment behoefte aan is. ,,Het is echt maatwerk en dat is ontzettend leuk!’’

‘Laat je varen’
Voor haar eigen ontspanning zoekt Chantel graag het water op. Ze vaart dan ook regelmatig met haar gezin op de boot die aan het Wantij ligt. ,,Zodra we de trossen los gooien verdwijnen spanningen als sneeuw voor de zon! Zo kwam Chantel op het idee om een ontspannende workshop in de Biesbosch te organiseren. Met het maken van je eigen massageolie, een stilte wandeling, een boottocht en natuurlijk een ontspannende massage. De workshop ‘Laat je varen’ staat garant voor een dagje ontspanning, pure aandacht en genieten van de mooie natuur die Dordrecht te bieden heeft.

Chantel is een geboren en getogen Dordtenaar. Ze heeft eerst in de binnenstad gewoond en is later naar Stadspolders verhuisd. Wanneer ze het oude centrum bezoekt wordt ze altijd weer positief verrast door de schoonheid van de stad en vindt ze het heerlijk om op een terrasje een wijntje te drinken. Al wandelend door de stad is er altijd wel een bruggetje waar ze even stilstaat om te genieten van het water en het uitzicht. ,,Ik hou van water en het feit dat Dordrecht een eiland is vind ik fantastisch!’’

Meer pop up
Chantel vindt het belangrijk dat ondernemers de kans krijgen hun dromen waar te maken en ziet daar voor de gemeente een rol weggelegd om de drempel om te gaan ondernemen zo laag mogelijk te maken. ,,Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van leuke pop up stores waar ondernemers (tijdelijk) dingen kunnen proberen. Extra leuk als hier dan ook het schoonheidselement aan toegevoegd wordt natuurlijk!’’ Ook het opzoeken van de onderlinge samenwerking tussen ondernemers ziet ze als belangrijk aandachtspunt. Zelf zoekt ze die samenwerking steeds meer op. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een netwerk zoals Bewust Dordrecht, maar ook bij een netwerk voor schoonheidsspecialisten.  ,,We zien elkaar niet als concurrent, maar gebruiken elkaars kennis en ideeën om leuke nieuwe initiatieven te ontwikkelen.”

Droom groot!
De grote droom van Chantel is om ooit Dordrecht te verruilen voor een Italiaans dorpje en daar haar eigen argiturismo te beginnen. Gasten laten genieten van de mooie omgeving, heerlijk eten en natuurlijk de ontspannende (schoonheids) behandelingen! Tot die tijd zit Chantel in Nederland ook niet stil! Ze is een ondernemend type en zit vol met ideeën. Waar zal de volgende studiereis naar toe gaan?

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts