Een klein momentje a.u.b.
search

Ad Janssen Bellevue Groothoofd Hotel Culinair

‘Mijn droom en ambitie voor Dordrecht is dat de stad culinair op de kaart komt te staan’

Wie Ad Janssen, eigenaar en meesterkok
Wat luxe eten/drinken en overnachten op een prachtige locatie
Waar
Boomstraat 37

Naast de prachtige oude stadspoorten van Dordrecht en de plek waar drie rivieren samenkomen staat het bekende, monumentale pand van Bellevue Groothoofd hotel culinair. Je kunt er in stijl dineren in het restaurant of de brasserie en genieten van een heerlijke overnachting in een van de kamers van het hotel.

Ad Janssen heeft een indrukwekkend cv: meesterkok en eigenaar van maar liefst acht horeca bedrijven. In Dordrecht zijn dit Bellevue Groothoofd, De Poort van Dordt en Art & Dining. Ad weet alles van goed eten en is een ondernemer pur sang. Als voorzitter van de KHN Drechtsteden (Koninklijke Horeca Nederland) maakt hij zich sterk voor professionele en toekomstbestendige horeca in Dordrecht en omgeving.

Bellevue Groothoofd Hotel Culinair
Ad is onder andere eigenaar van ‘Bellevue Groothoofd hotel culinair’. Dat is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat! In het historische pand aan het water kun je in stijl dineren in restaurant Blanc, steak eten in brasserie Steaks & Chardonnay en luxe overnachten in een van de bijzondere hotelkamers. Er is zelfs een romantische bruidssuite!

Bellevue is een begrip in de stad, maar niet perse trendy te noemen. Ad legt uit hoe dit komt: ,,Ik wil geen onderneming die kort ‘hip & happening’ is en waar vervolgens iedereen snel op uitgekeken is. Mijn doel is om een stabiel bedrijf neer te zetten en daar werken we met ons team keihard aan. Bellevue is een boutique hotel met een warme, knusse sfeer. De keukenbrigade zorgt ieder seizoen voor een verrassende nieuwe kaart met trendy gerechten, maar de basis is dat het kwalitatief altijd goed moet zijn. Het kan niet zo zijn dat we de ene avond excelleren en een 10 scoren en de volgende avond voor een 6-je gaan. We gaan altijd voor een 8! Met goed eten alleen kom je er niet. Service, kwaliteit en gezelligheid zijn net zo belangrijk!” Ad weet dat hij een top team nodig heeft om succesvol te zijn. Hij draagt dagelijks zijn kennis en visie over en is trots op zijn team. ,,Ik vind het belangrijk dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de zaak en kan doen waar hij of zij goed in is.”

Verliefd op de stad
Ad is zelf geen Dordtenaar, hij komt oorspronkelijk uit Brabant. De schoonheid en historie van het pand van Bellevue wekten zijn interesse en brachten hem uiteindelijk naar de stad. ,,Het was wellicht niet de meest voor de hand liggende locatie voor een horecazaak, maar zeker wel de mooiste. Ik werd op slag verliefd!”

Ad is dol op de mooie steegjes en oude pandjes die de stad rijk is. ,,De binnenstad heeft zoveel charme.” Als Brabander vindt hij dan ook dat Dordtenaren meer mogen genieten van hun stad. ,,Het is zonde dat het in zo’n prachtige stad in de avond altijd zo rustig is. Aan winkels en dag-horeca geen gebrek, maar de stad mag juist ook in de avond meer leven.”

Als Ad het een dagje in de stad voor het zeggen zou hebben weet hij meteen wat hij gaat doen: ,,Weg met de pollers en betaald parkeren. De stad moet veel toegankelijker worden.” Verder zorgt hij dat het voor ondernemers makkelijker wordt een evenement te organiseren. ,,Er zijn nu zoveel regels en richtlijnen dat de moed je bij voorbaat al vaak in de schoenen zakt. Dat is zonde, want er zijn veel leuke ideeën en initiatieven.” Als laatste bouwt Ad nieuwe woningen, zodat de stad aantrekkelijk wordt om te komen wonen. ,,Al met al is het de uitdaging om jongeren naar de stad te trekken, want die zorgen er uiteindelijk voor dat Dordrecht ook na 20:00 uur veel levendiger is.”

Culinair op de kaart
De ambitie en droom van Ad is om Dordrecht op de Nederlandse culinaire kaart te zetten. “We zijn goed op weg met restaurants zoals De Stroper, Delicees, Blanc en de Hoffnar, maar ook Post, Copenhagen en BistroTwee33 horen in het rijtje thuis”. En zoals Ad zelf zegt: ,,Dan vergeet ik er vast nog wel eentje!” Om deze droom te realiseren is het volgens Ad nodig dat ondernemingen in Dordrecht beter met elkaar gaan samenwerken, zodat ook nieuwkomers het redden in de markt. Zelf gaat Ad binnenkort graag eens op bezoek bij Herberg de Kop van ’t Land. ,,Ik ben er nog niet geweest, maar ben heel nieuwsgierig, want ik hoor er goede verhalen over.”

Ad geeft zijn team de vrije hand. ,,Dat vind ik best moeilijk” zegt Ad lachend. ,,Het liefst bemoei ik me overal mee!” Toch heeft hij het volle vertrouwen in zijn team, want ze halen elke dag het beste uit zichzelf. Om die 8 te halen is het hard werken, maar het team maakt met elkaar Bellevue steeds weer een beetje beter en mooier!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts